Oscar Cleaning – Spalatorie chimica industriala Oscar Cleaning – Spalatorie chimica industriala

Sfaturi utile

 • Cand cumparati o haina noua, verificati daca are eticheta cu simbolurile de intretinere deoarece majoritatea hainelor necesita conditii speciale de spalare
 • Se recomanda ca articolele de imbracaminte sa fie purtate prin rotatie, deci intre doua purtari permiteti-le sa se odihneasca
 • Puneti hainele pe umeras imediat dupa ce v-ati dezbracat, pentru a intinde astfel eventualele cute
 • Duceti hainele pe care le-ati patat imediat la Curatatorie. Expunerile la aer, caldura si la lumina vor fixa petele
 • Nu incercati sa scoateti petele acasa, nu frecati petele si nu puneti apa calda pe ele, riscati sa deteriorati definitiv articolul de imbracaminte cu probleme
 • Rezistati tentatiei de a spala haine acasa, chiar daca stiti cum sa procedati, pentru ca riscati doar sa va stricati hainele
 • Articolele din matase se pastreaza intr-un loc racoros, uscat si intunecos, evitand ca lumina sa afecteze fibra sau culoarea acestora
 • Cand va aduceti hainele la spalatorie, nu uitati sa indicati personalului petele greu de observat. Prin aceasta metoda ne asiguram ca utilizam produsele potrivite in timpul procesului de curatare
 • Goliti buzunarele hainelor inainte de curatarea lor
 • Controlati hainele imediat dupa curatare sau spalare
 • Va recomandam sa cumparati articole din piele numai din magazine specializate
 • Evitati procedurile casnice de indepartare a petelor de pe articolele din piele, acestea pot decolora sau pot face pielea scortoasa
 • Curatarea articolelor din piele se face numai la o curatatorie chimica specializata

Clientii pot opta si pentru serviciul de preluare si livrare la domiciliu , birou sau orice locatie indicata. Societatea OSCAR CLEANING poate onora comenzi de colectare si livrare gratuite in SUCEAVA si LOCALITATILE VECINE. Curatatoria OSCAR CLEANING a pus la dispozitia clientilor un sistem avantajos de abonamente lunare, ceea ce inseamna reduceri de pret, plata lunar, preluare si livrare a hainelor sau covoarelor gratuite pentru SUCEAVA, si nu in ultimul rand, economisirea timpului liber pentru clienti.

Metode clasice de scoatere a petelor

Cum sa cureti o pata de cafea

Pentru scoaterea petelor de cafea este buna apa minerala. Haina patata cu cafea se înmoaie în apa sarata si se tine circa o ora, apoi se clateste cu apa rece. Petele de cafea se mai pot curata cu o carpa curata si apa minerala. Haina se spala apoi la masina.

Cum sa cureti o pata de rugina

Rugina. Haina patata de rugina se înmoaie în apa calda cu sapun sau cu otet si se tamponeaza zonele problema cu acid citric. Dupa mai multe tamponari se clateste cu apa calda din abundenta. Daca nu functioneaza aceasta metoda, zona patata se scufunda, timp de 30 de minute, într-un recipient în care se pune lapte crud, apoi se întinde la soare si dupa circa o ora se baga în masina de spalat.

Cerneala sau pasta de pix

Daca sunt recente, petele de cerneala se curata de cele mai multe ori cu lapte. In cazul celor de pasta de pix, se pune repede spirt si se freaca putin locul respectiv.

Sangele

Aceste pete se scot cu sare de lamâie sau cu apa oxigenata. Dupa curatarea petei, haina se spala cu apa calda si mult detergent. Atentie! Nu se foloseste niciodata pe o pata de sange apa calda, pentru ca fixeaza pata pe material!

Grasimea

Se înlatura aplicand pasta de dinti pe pata. Se lasa sa se usuce, apoi se freaca bine cu o periuta. La fel de eficiente sunt si faina ori amidonul aplicate direct pe zona patata, pana se absoarbe grasimea. Apoi se freaca bine pata si se spala cu detergent si cu apa.

Uleiul

Uleiul de pe haine se inlatura cu detergent de vase aplicat direct pe pata. Se lasa la inmuiat câteva zeci de minute, apoi se spala la masina.

Fructele

Aceste pete pot fi curatate folosind sare de lamaie sau apa cu clor. Se freaca locul patat, apoi se clateste repede cu apa rece. ciocolata Se înlatura prin frecare cu apa foarte sarata.

Fondul de ten

Se înlatura cu miez de paine, prin frecare usoara.

Vinul rosu

Iese cu alcool alb: vodca, tuica sau alcool pur.

Transpiratia

Aceste pete se scot cu o solutie de apa si otet.

Iarba

Daca petele sunt proaspete, folositi solutie de lamaie si apa sau spirt fierbinte.

Parfumul

Se foloseste glicerina calda, apoi se clateste cu apa rece.

Guma de mestecat

Se inmoaie partea cu guma in apa rece, se rade cu un cutit, apoi se curata cu alcool medicinal ce-a mai ramas
Ceara. Pune peste ceara prinsa de haina o coala de hartie, apoi calca zona cu fierul încins. Schimba foaia si repeta operatiunea pana indepartezi toata ceara.

Pentru servicii profesionale de scoatere a petelor, apelati la OSCAR CLEANING!

CE INSEAMNA WET CLEANING, SAU SISTEMUL LAGOON?

Curățare umedă vs curățare chimică normală

Majoritatea unităților de curățare uscată (dry cleaning) folosesc percloretilenă (PERC) pe post de solvent în procesul de curățare chimică. PERC este un compus organic sintetic și volatil (VOC), care prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor și pentru mediu. Contactul minim cu PERC poate cauza amețeală, dureri de cap, stări de somnolență, greață, precum și iritații respiratorii și ale pielii. Expunerea prelungită la PERC a fost asociată cu afecțiuni ale ficatului și rinichilor, precum și cancer. PERC a fost identificat ca o substanță „probabil” cancerigenă pentru oameni prin Propunerea 65 a statului California.

PERC poate pătrunde în organism prin contaminarea apei potabile, expunere la nivelul pielii, sau, cel mai frecvent, prin inhalare. Acest fapt reprezintă un pericol pentru sănătate și mediu nu doar în cazul lucrătorilor din activitatea de curăţare chimică, ci și în cazul clienților care duc acasă îmbrăcăminte îmbibată cu PERC. Agenția de protecție a mediului din SUA (EPA) a constatat faptul că îmbrăcămintea curățată chimic cu PERC poate crește nivelul acestei toxine într-o locuință, mai ales în camera în care sunt ținute hainele. Mamele care alăptează și sunt expuse la PERC, îl pot elimina în lapte, expunându-și astfel copii la risc. PERC nu este periculos doar pentru oamenii care lucrează în unitățile de curăţare chimică, sau care duc acasă îmbrăcăminte curățată chimic. PERC poate de asemenea să pătrundă în aer, apă și sol în timpul proceselor de curățare, purificare și eliminare a deșeurilor.

Pe de altă parte, curățarea umedă (wet cleaning) reprezintă o metodă care folosește mașini de spălat și uscătoare controlate de calculator, detergenți și agenți de întreţinere biodegradabili, precum și diverse tipuri de echipamente pentru călcat și rearanjare, care pot fi specializate pentru diverse tipuri de fibre și materiale. Solventul în cazul curățării umede este apa. Cel mai important aspect în cazul curățării umede de succes este reprezentat de experiență și cunoașterea diverselor tipuri de materiale și metode corespunzătoare de finisare a confecțiilor de către operatori.

Conform Agenției de protecție a mediului din SUA (EPA), curățarea umedă este cea mai sigură metodă profesională de curățare a confecțiilor. Nu folosește substanțe chimice periculoase, nu generează deșeuri periculoase, iar procesul nu poluează aerul și reduce potențialul de contaminare a apei și a solului. Detergenții specializați și agenții de întreţinere folosiți în procesul de curățare umedă sunt mai puțin agresivi decât produsele pentru uz casnic. Toate produsele sunt deversate în canalizare și sunt procesate cu ușurință de către unitățile locale de tratare a apei uzate.

Având în vedere grija noastră pentru mediu, OSCAR CLEANING a luat decizia de a investi în această tehnologie, iar acum oferă singurul serviciu de curățare umedă din județul SUCEAVA. Iar pentru a asigura calitatea produsului finisat, echipamentele specializate de curățare umedă, precum și procesele asociate de curățare sunt certificate Woolmark.

Aveti o intrebare? Nu ezitati sa ne contactati

Pentru mai multe relatii si detalii nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0756 750 227.

Suport

Va stam la dispozitie cu toate detaliile necesare la numarul de telefon sau prin formularul de contact.

Program

Program de lucru de luni pana vineri de la 08:00 - 18:00.